Pikavippi-kysymyksiä ja vastauksia

Pikavipin hakeminen

Kuka voi hakea pikavippiä?

Lainan myöntäminen edellyttää että täytät kaikki tai osan seuraavista ehdoista: Olet vähintään 18 vuotias (Ikäraja vaihtelee lainan määrästä ja myöntäjästä riippuen), olet Suomen kansalainen tai asut vakituisesti Suomessa, pystyt tunnistautumaan lainanantajan vaatimalla tavalla ja luottotietosi ovat kunnossa. Toisin kuin pankkilainaa, nopeaa pikavippiä, pienlainaa, kulutusluottoa tai mitä tahansa sivustollamme esiteltyä lainaa voi hakea ilman vakuuksia ja takaajia.

Paljonko pikavippiä voi hakea?

Pikavipit ovat yleensä 50€ – 400€ suuruisia ja näitä summia tarjoavat lähes kaikki lainanantajat. Pikavippejä voi useimmiten hakea myös uudet asiakkaat. 400€ – 1000€ pikavippejä kutsumme pienlainoiksi ja tästä suurempia kulutusluotoiksi. Pikavippivelhossa on esitelty lainanantajia joista on mahdollista hakea jopa 40000 euroa lainaa ilman vakuuksia ja takaajia. Täysi-ikäinen hakukriteerit (yllä) täyttävä henkilö voi hakea kaikkia lainasummia ainakin osalta lainanantajista. Pienlainoissa ja kulutusluotoissa on yleensä kuitenkin korkeammat ikärajat ja lainanhakuun vaaditaan kanta-asiakkuutta eli aikaisempaa myönnettyä lainaa kyseiseltä lainanantajalta. Tästä näet isoimmat ensilainat mitä on tarjolla.

Miten haen pikavippiä?

Kun olet löytänyt itsellesi sopivan lainan, sivustoltamme on helppo siirtyä täyttämään lainahakemusta lalnanantajan sivulle. Ensimmäisenä kannattaa tutustua lainanantajan ohjeistukseen sillä hakuprosesseissa on eroja eri lainanantajien kesken. Kätevintä lainanhaku on täyttämällä verkkohakemus ja tunnistautua verkkopankkitunnuksilla. Kun saat hyväksytyn päätöksen, rahat siirtyvät yleensä minuuteissa tilillesi, kuitenkin vain klo 7-23 välisenä aikana. Verkkopankkitunnistautumisen jälkeen voit useimmilla lainanantajilla hakea seuraavan lainan nettihakemuksella tai pelkän tekstiviestin avulla. Tekstiviestiin liitetään henkilökohtainen PIN-koodi jonka saat tunnistautumisen yhteydessä.

Jos et omista kännykkää tai verkkopankkitunnuksia niin joskus lainanhaku onnistuu myös puhelimitse jolloin lainaehdot lähetetään Postin konttoriin. Tunnistautuminen tapahtuu Postissa kuvallisella henkilöllisyystodistuksella.

Miten pikavipin takaisinmaksu tapahtuu?

Pieni pikavippi maksetaan yleensä takaisin yhdessä erässä kaikkine kuluineen. Isommat lainat maksetaan takaisin kuukausittain tai muina lainanantajan tarjoamin väliajoin. Pikavippi maksetaan lähes aina takaisin kotiisi sovituin väliajoin lähetettävällä laskulla. Joillain lainanantajilla on mahdollista saada lasku sähköisesti e-mail osoitteeseen. Lasku tulee kotiin valitsemiesi takaisinmaksupäivien mukaan. Jotkin lainanantajat tarjoavat maksullisena lisäpalveluna eräpäivän siirtoa jolloin saat kuukausierälle lisämaksuaikaa.

Mistä tiedän onko lainanantaja luotettava?

Hyvä keino varmistua lainanantajan luotettavuudesta on käyttää lainan ottoon vain Pikavippivelhossa suositeltuja palveluita. Epärehellinen lainayritys ei varmasti sitä tunnusta missään itse mutta on muutamia keinoja tunnistaa luotettava lainanantaja.

  • Lainanantajan verkkosivulta löytyy helposti kaikki yhteystiedot kuten sähköpostiosoite, puhelinnumero ja postiosoite. Tämä tarkoittaa että lainanantaja todella haluaa että niitä käytetään ja on valmis sinua auttamaan ja neuvomaan. Voit vaikka kokeeksi ottaa yhteyttä lainanantajaan ennen lainan hakemista ja katsoa onko asiakaspalvelu ylipäätään tavoitettavissa.
  • Sivusto on selkeä, helppokäyttöinen, tarvitsemasi tieto on helposti saatavilla ja varsinkin hintatiedot ovat selkeästi näkyvillä.
  • Sivusto käyttää suojattua yhteyttä vähintään lainahakemusta täyttäessä.
  • Jos haluat kaivaa syvemmälle niin voit esimerkiksi tarkistaa mitä tietoja y-tunnus paljastaa eli esimerkiksi koska aputoiminimi on perustettu. Voit myös tarkistaa kuinka pitkään verkko-osoite (domain) on ollut toiminnassa, mitä tuloksia Google paljastaa lainapalvelun nimellä jne.

Pikavippivelho on tehnyt kaiken tämän taustatyön puolestasi ja varmistanut sivustollamme esiintyvien lainanantajien luotettavuuden.

Miksi en saanut lainaa?

Jos olet hakenut pikavippiä tai kulutusluottoa mutta lainahakemuksesi on hylätty, tälle voi olla useita eri syitä. Yleisin syy on että et ole täyttänyt jotain lainanantajan hakuehdoista tai luottotietosi eivät ole puhtaat. Tarkista siis huolella lainanantajan ehdot hakemallesi summalle ennen kuin jätät hakemuksen. Jos sinulla on aiemmin ollut vaikeuksia maksaa lainaasi takaisin ja tämä on johtanut jatkotoimenpiteisiin niin todennäköisesti kaikki tulevat lainahakemuksesi hylätään. Jo pelkkä viivästyskoroille joutuminen voi riittää takaamaan sinulle lainanantajien keskuudessa ”hitaan maksajan” maineen. Maine huonona maksajana on taattu viimeistään kun laina menee perintään tai ulosottoon. Myös huolimattomasti täytetty lainahakemus voi johtaa hylkäämiseen. Hakemusten käsittely on osittain automatisoitu joten jo pienikin kirjoitus- tai asiavirhe saattaa pysayttää hakemuksen käsittelyprosessin. Henkilötietojen täytyy tarkalleen vastata tietoja joita sinusta rekisteristä löytyy.

Toinen, lainan hakijasta johtumaton syy voi olla huijariyritykset jotka tekeytyvät lainanantajiksi mutta todellisuudessa keräävät vain rahaa lainanhakijalle lähetettävistä ja tämän lähemmämistä tekstiviesteistä. Näitä huijareita on valitettavasti Suomessakin useita. Jos olet aivan varma että luottotietosi ovat kunnossa ja hanskaat kaikki lainanantajan hakuehdot kuten ikärajan, vakituisen asuinpaikan Suomessa, et ole yrittänyt hakea liian isoa lainaa (tarkista kuinka isoa lainaa voit saada jos et ole kanta-asiakas) ym. niin olet todennäköisesti tömännyt em. huijauspikavippiin.  Haluamme tässä kohtaa mainita että Pikavippivelhossa esitellyt ja pikavippivertailusta löytyvät lainanantajat ovat kaikki tarkoin valittuja ja luotettavia lainanantajia. Jos ongelmia ilmenee niin lainanantaja poistetaan palvelustamme.

Sekalaisia pikavippi-kysymyksiä

Miksi ottaisin pikavipin pankkilainan tai jonkin muun lainaustavan sijaan?

Pikavipin suurin etu on sen nimen mukaisesti nopeus. Pikavipin voi saada pankkitilille jopa muutamassa minuutissa kun hakemus on lähetetty palvelun aukioloaikana. Toinen todella merkittävä ero esimerkiksi pankkilainaan on että lainalle ei tarvita takaajia tai vakuutta.

Onko pikavipin hakeminen turvallista?

Pikavippien ympärillä on viimeaikoina ollut paljon puhetta niiden turvallisuudesta ja luotettavuudesta. Suurin osa pikavippiyrityksistä ovat kuitenkin rehellisiä yrittäjiä siinä missä ”oikeat” pankitkin. Palvelussamme on esitelty ja vertailtu vain luotettavia, vakavaraisia ja pitkäaikaisia suomenkielisiä pikavippipalveluita joten voit olla varma että lainanhaku on turvallista. Olemme tarkastaneet että kaikkien lainanantajien verkkosivulta löytyy vähintään asiakaspalvelun puhelinnumero, sähköpostiosoite, yrityksen y-tunnus ja reksiteriseloste.

Mitä tarkoittaa todellinen vuosikorko?

Todellinen vuosikorko on kuluttajasuojalain määrittelemä laskelma lainan korosta jos lainaa maksettaisiin samanlaisena koko vuoden ajan. Näinhän ei tietenkään pikavippien kohdalla ole mutta luku on pakko ilmoittaa lainanantajan verkkosivulla jotta lainan todellinen hinta olisi helpompi hahmottaa. Todellinen vuosikorko sisältää siis kaikki lainan aiheuttamat kulut. Todellinen vuosikorko lasketaan seuraavan kaavan mukaan:

((korko + lainanhaun kulut / lainan määrä) * (365 / laina-aika päivinä) * 100

Jos siis esimerkiksi otat 200 euron lainan 30 päivän maksuajalla jonka korko on 25€ ja tekstiviestikulut 3,80€, takaisinmaksettavaa tulee yhteensä 228.80€. Todellisen vuosikoron lasket tälle lainalle näin:

((28,80 / 200) * (365 / 30) * 100 eli 0,144 * 12,166 * 100 = 175,19

Tämän lainan kuluttajasuojalain mukainen todellinen vuosikorko on siis 175,19%

Mitä tarkoittaa XXX?

Jos jokin pikavippeihin liittyvä termi on jäänyt mysteeriksi niin pikavippisanastomme auttaa. Sanastosivulla on selitetty yleiset pikavippeihin ja lainaamiseen liittyvät termit.

Minulla on ongelmia pikavipin takaisinmaksussa, mitä voin tehdä?

Ensimmäisenä kannattaa tarkistaa tarjoaako lainanantaja maksupäivän lykkäystä. Jos näin ei ole niin koita sopia suoraan lainanantajan kanssa maksusuunnitelman muutoksesta. Jos mikään ei auta tai haluat muuten tietoa talouden hoitoon niin katso seuraavat linkit: