Fixura kotisivu kuvakaappaus

Fixura lainaa yksityishenkilöltä

Tammikuussa 2009 perustettu Fixura (Fixura Ab Oy) on Suomen ensimmäinen yksityishenkilöltä yksityishenkilölle lainoja välittävä palvelu. Fixura on siis samalla sijoituspalvelu jossa itse tarjoamalla lainaa muille voit saada rahallesi tuottoa. Palvelua voisi siis kutsua eräänlaiseksi sosiaaliseksi lainapalveluksi tai vartaislainaukseksi. Lainanhakijat voivat itse määritellä millaisen summan lainaa haluavat, miten pitkä laina-aika on ja minkäsuuruista korkoa ovat siitä valmiita maksamaan. Lainan ottajan tulee myös ilmoittaa syy lainan hakemiseen (autolaina, remontti, matkustus tms.). Laina-ajan voi määrittää 1 – 5 vuoden mittaiseksi, koron 6 – 27% suuruiseksi ja lainattavan summan aina kymmeneen tuhanteen euroon asti. Lainanantajat voivat vapaasti seurata avoimia lainahakemuksia ja tarjoutua lainanantajaksi haluamansa hakemuksen koko summalle tai osalle siitä.

Palvelu onkin vakava kilpailija perinteisille lainaustavoille koska asiakkaat määrittävät itse kaikki lainan pääkohdat ja näinollen esimerkiksi lainakustannukset voivat jäädä hyvinkin mataliksi. Palvelu hoitaa kaiken kommunikoinnin ja muut lainajärjestelyt asiakkaiden puolesta.

Fixura veloittaa sijoittajilta 2% merkintäpalkkion kaikista talletuksista kun sijoitussalkun arvo on alle 100.000€ ja 1% kun salkun arvo on yli 100.000€. Lisäksi sijoittajilta veloitetaan 0.9% transaktiomaksu toteutuneista sijoituksista sekä 4€ nostopalkkio kun voittoja siirretään pankkitilille. Muut kustannukset jäävät käyttäjien päätettäväksi.  Haluamme kuitenkin korostaa että itse palveluntarjoaja eli Fixura ei lainaa rahaa missään vaiheessa, heidän tehtävänään on vain tarjota turvallinen ja luotetava markkinapaikka yksityishenkilöille.

Lainaa ottavilta peritään välitysmaksu (2% lainan kokonaissummasta), avausmaksu (7.5% lainan kokonaissummasta) ja tilinhoitomaksu (5,50€/kk). Lisäksi tulee tietenkin maksaa lainasta sovittua korkoa.

Kaikkien lainahakemuksen jättävien tulee olla 21-68 vuotias, vakituisesti Suomessa asuvia, säännölliset tulot omaavia ja maksuhistorian tulee olla moitteeton. Hakijalla tulee lisäksi olla verkkopankkitunnukset sekä toimiva matkapuhelinliittymä. Lainanhakijoiden tiedot tarkistetaan Soliditetin (Bisnode Finland Oy) toimesta ja sivustolla on käytössä tähtiluokitus josta selviää hyväksytyn lainahakemuksen jättäneiden luotettavuus ja maksukyky. Syntyvä lainasopimus allekirjoitetaan verkkopankkitunnuksilla.

Etuja perinteisiin kulutusluottoihin ja lainoihin verrattuna

  • Yksityishenkilöt lainaavat rahaa toisiltaan
  • Takaajia tai vakuuksia ei tarvita
  • Lainattavan summan, laina-ajan ja kiinteän koron määrittävät lainanhakijat itse
  • Kun takaisinmaksukykysi on kunnossa ja täytä lainahakemuksen huolellisesti sinulla on mahdollisuus saada lainaa hyvinkin kohtuullisella korolla
  • Yksityishenkilöt voivat sijoittaa lainahakemuksiin eli lainata rahaa lainahakemuksen jättäneille
  • Palveluun hyväksytään lainahakemukset vain maksukykyisiltä asiakkailta

Verkkosivun ja lainanhaun turvallisuus

Fixura-verkkosivusto toimii aina suojatussa yhteydessä. Lainaa ottavilta ja sijoittajilta vaaditaan aina verkkopankkitunnistautuminen. Fixuraan on mahdollista ottaa yhteyttä postitse, sähköpostitse tai puhelimitse. Verkkosivulla on kaikki tarpeelliset tiedot yrityksestä.

Sijoittajat: Fixuran verkkosivulla esillä olevien lainahakemusten jättäjien tiedot on tarkistettu Soliditetin (Bisnode Finland Oy) toimesta ja heidän maksukykynsä on arvioitu tähtiluokituksella. Maksuhäiriöisten tai muuten palvelun käyttöehtoja täyttämättömien lainahakemuksia ei oteta palveluun.

Asiakaspalvelu ja yhteystiedot

PuhelinSähköpostiPostiosoiteKäyntiosoite
020 7344 530 (0,0835 € /puhelu + 0,1717 € /min)info@fixura.fiKauppapuistikko 15, krs 5
65100 Vaasa
Kauppapuistikko 15, krs 5
65100 Vaasa

Onko sinulla kokemuksia Fixura vertaislainasta? Arvostele palvelu ja kerro kokemuksestasi kommenttikenttään!

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (2 ääntä)
Ladataan...

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *