Pikavippisanasto

Jäikö jokin sivustolla esiintyvä termi epäselväksi tai haluaisit muuten selvennystä lainoja koskevaan sanastoon? Ei hätää, tämän oppaan avulla kaikki yleisimmät ja harvinaisemmatkin termit tulevat tutuksi.

Arvopäivä

Päivä jolloin tilitapahtuma vaikuttaa tilin koronlaskentaan.

Kulutusluotto

Kulutusluotto on vakuudeton, lyhytaikainen laina. Kulutusluotolla voidaan rahoittaa kulutushyödykkeiden ja palveluiden hankintoja. Lainan käyttökohdetta ei kuitenkaan koskaan kysytä joten kulutusluoton voi käyttää haluamallaa tavalla. Pikavippivelhossa kulutusluotolla tarkoitetaan yli 1000€ lainaa. Kulutusluotot vertailussa täällä.

Korko

Korko tarkoittaa käytännössä lainattavan rahan hintaa eli summaa jonka lainanhakija maksaa lainanantajalle korvaukseksi lainasta.

Laina-aika (ts. Maksuaika)

Laina-aika on sovittu aika jonka kuluttua lainan ottaja maksaa lainan kokonaisuudessaan takaisin lainanantajalle.

Lainaehto

Lainanantajan asettamat ehdot jotka lainanhakijan on täytettävä lainaa saadakseen.

Luottotieto

Arvio yrityksen tai yksityisen henkilön luottokelpoisuudesta

Luottotietomerkintä

Luottotietoihin tulee merkintä vasta kun maksun laiminlyönti on todettu tuomioistuimen tai ulosottoviranomaisen toimesta.

Luottotili (ts. Joustotili)

Pikavippejä koskevat lakiuudistukset ajoivat suurimman osan yrittäjistä myöntämään luottotili-tyyppistä lainaa. Tämä tarkoittaa että lainasopimus koskee esimerkiksi 2000 tai 3000 euron summaa mutta käytännössä asiakas voi nostaa tämän luottorajan puitteissa juuri sellaisen summan kuin haluaa ja maksaa lainakuluja vain nostamastaan summasta. Tuote on siis periaatteessa sama kuin pikavippi mutta toteutetaan teknisesti hieman eri tavalla.

Lyhennysvapaa

Lainan molempien osapuolien hyväksymä ajanjakso jonka aikana itse lainattua summaa ei makseta takaisin. Lainan korot on kuitenkin maksettava lyhennysvapaallakin.

Maksumuistutus

Maksumuistutus on lainanantajan kehoitus/muistutus lainanottajalle maksaa erääntynyt kuukausierä. Maksumuistutus toimitetaan aina kirjallisena.

Pienlaina

Käytännössä sama asia kuin pikavippi. Pikavippivelhossa pienlainalla tarkoitetaan 400€ – 1000€ lainaa. Tästä pääset vertailemaan pienlainoja.

Pikavippi

Pikavippi on vakuudeton, lyhytaikainen laina jota voi hakea nopeasti tekstiviestillä tai nettihakemuksella. Pikavippivelhossa pikavipillä tarkoitetaan 1€ – 400€ lainaa. Tästä pääset pikavippien vertailuun.

Pikavippi 50 €
Pikavippi 100 €
Pikavippi 200 €
Pikavippi 300 €
Pikavippi 400 €

Pikalaina

Sama asia kuin pikavippi

Pikavippivelho

Pikavippivelho on tietäjä tai oraakkeli joka tietää kaiken mahdollisen ja mahdottoman pikavipeistä. Sinun onneksesi Velho paljastaa tietonsa kaikille Pikavippivelho.com:ssa.

Suomen Pienlainayhdistys Ry

Suomen Pienlainayhdistys Ry on pikavippiyritysten perustama yhdistys jonka jäsenet ovat sitoutuneet noudattamaan markkinoinnissaan tiettyjä eettisiä säännöksiä. Tämä takaa lainanottajalle helpompaa ja reilumpaa asiointia. Suomen Pienlainayhdistyksen jäseniä ovat mm. Ferratum (Ferratum Finland Oy), Pikavippi.fi (OPR-Vakuus Oy), Risicum (Risicum Oyj), Viestilaina (Suomen Viestilaina Oy) ja Vippi.fi (Vipster Oy)

Takaus

Lainan takaus on kolmas osapuoli eli takaaja joka ottaa vastuun maksamattomasta lainasta.

Todellinen vuosikorko

Todellinen vuosikorko on luku jonka tarkoitus on helpottaa eri lainatuotteiden hintavertailua. Todellisen vuosikoron laskutapa on mainittu laissa selkeästi. Lainan koron lisäksi luvussa otetaan huomioon myös muut lainan ottamiseen liittyvät kulut kuten avausmaksu ja lainanhoitomaksut.

TUPAS

Tupas on Suomalaisten pankkien kuten Aktia, Sampo, Nordea, Osuuspankki ja Tapiola käyttämä yhteinen tunnistamispalvelu. Tupas-palvelun avulla tunnistetaan luotettavasti verkkopalvelujen käyttäjiä verkkopankkitunnuksilla.  Kun haet pikavippiä TUPAS-tunnistusta käyttäen, tunnistautumista matkapuhelinliittymän avulla ei välttämättä tarvita ja säästät yleensä tekstiviestikuluissa. Jotkin lainanantajat hyväksyvät tässä tapauksessa myös esim. Prepaid-liittymän käytön varmistusviestien ja seuraavien lainojen pikahakuun.

Vakuus

Lainan ”pantiksi” asetettava asia kuten asunto, kiinteistö tai muun rahanarvoinen asia. Jos lainanottaja ei pysty maksamaan lainaa takaisin, maksu suoritetaan asetettua vakuutta käyttäen.

Vertaislaina

Vertaislaina on lainausmuoto jossa yksityishenkilöt (sijoittajat) lainaavat rahaa yksityishenkilöille. Lainausta helpottavat ns. vertaislainapalvelut kuten Fixura jotka hoitavat lainan välityksen ja muut järjestelyt.

Viivästyskorko

Jos kuukausittaista maksuerää ei makseta eräpäivään mennessa niin lainanantaja veloittaa viivästyskoron viivästyneestä määrästä.